Деветима столичани  получиха полицейско предупреждение заради маските в градския транспорт,

...
Деветима столичани  получиха полицейско предупреждение заради маските в градския транспорт,
Коментари Харесай

Деветима столичани получиха полицейско предупреждение заради маските в градския транспорт

Деветима столичани  получиха полицейско предизвестие поради маските в градския превоз, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Столичната община.

Оттам обръщат внимание, че за носене на маски може да глоби единствено полицията. Контрольорите на градския превоз имат право да помолят пасажера да си сложи защитна маска или да слезе от транспортното средство.

От Центъра за градска подвижност оповестиха за Българска телеграфна агенция, че на електронните табла на спирките се изписва увещание за наложителното носене на маски в всеобщия градски превоз. От ЦГМ припомниха, че санкциите са от 300 до 1000 лв..

Предпазните маски за лице станаха наложителни за носене в градския превоз в София от през днешния ден. Това е записано в заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев, оповестена в петък. Носенето на маски не е наложително за деца под 6-годишна възраст. 

В мощ е и останалата част от заповедта, издадена преди дни за носене на защитни маски в здравни и лечебни заведения, както и в профилираните институции за даване на обществени услуги, аптеки, оптики и дрогерии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР